torsdag 14 oktober 2010

Stackars lilla Tomas

Bodström alltså. Som inte får vara föräldraledig...
Någonting är fishy i hela den här historien...Får man neka föräldraledighet om man har föräldrapenning kvar att ta ut? Och har han verkligen barn som är yngre än 8 år? Varför är det ingen som talar klartext om vad som gäller?


Jag blir så trött på sånt här i svensk media, att man aldrig talar om vad saken gäller...
Tomas yngsta son är 7 år och Boström kan alltså vara föräldraledig med honom i ett år till. Men sonen går också i skolan. Alltså kan inte Tomas vara föräldraledig på heltid. Och eftersom riksdagsuppdraget är på heltid så kan han inte få ledigt. Så enkelt var det. Men Tomas tycker som vanligt att andra regler ska gälla för honom än andra i samhället. Och så försöker han dra könsrollskortet också "Det har löst sig förr, men då har det varit kvinnor som har varit föräldralediga." Säger han. Men det måste ju vara en lögn. 


Jag tycker att han ska stanna kvar i USA och satsa på att skriva böcker istället, det verkar ju löna sig.  4 år går fort, och när han får känna på "the american life" så kommer han kanske aldrig tillbaka. Vi kan ju alltid hoppas. För hans skull alltså. 

bodstrom_515686b.jpg

Inga kommentarer: